Brandend maagzuur oplossing

Een 100% natuurlijke oplossing voor brandend maagzuur is niet eenvoudig te vinden. De oorzaak van brandend maagzuur kan namelijk van alles zijn. Daarom is het verstandig het ontstaan ervan trachten te voorkomen.

Branden maagzuur oplossing

De basis van veel ongemak ligt echter vaak in een verstoorde maagfunctie. Een gezonde levensstijl en een gezond dieet kan wonderen verrichten. Maar met natuurproducten is het mogelijk om in ieder geval ter aanvulling te werken aan het behoud van een goede maagfunctie.

100% Chios mastiek

Sinds letterlijk eeuwen is de hars van mastiekbomen op Chios een natuurproduct dat al eeuwen traditioneel wordt gebruikt om de maag te ondersteunen. Daarom bestaan er inmiddels veel studies naar de exacte werking van Chios mastiek op onze spijsvertering. Lange tijd was het echter onduidelijk en vooral niet wetenschappelijk te bewijzen of deze hars werkelijk kan bijdragen.

Echter, reeds jaren geleden is in een laboratorium omgeving bewezen dat Chios mastiek bepaalde bacteriën kan helpen bestrijden. In die onderzoeken ging het om zowel bacteriën die ons gebit verzwakken. Maar ook om de H. pylori bacterie die o.a. brandend maagzuur kan veroorzaken (bron).

Traditioneel kruidengeneesmiddel

Chios mastiek is de (gestolde) hars van de mastiekboom. Deze bomen leveren alleen in het zuiden van het Griekse eiland Chios een bruikbare hars. In de Griekse oudheid (vele eeuwen geleden) noemden Hippocrates en Dioscorides de hars al als een opmerkelijk natuurproduct dat breed inzetbaar is bij uiteenlopend “ongemak”.

Daarom is het opmerkelijk dat (pas) in 2015 de EMA (het Europees Medisch Agentschap) besloten heeft Chios Mastiek het predicaat “Traditioneel kruidengeneesmiddel” (HPMC) te geven. Ook bijzonder is dat Chios mastiek feitelijk een “gratis” product is dat nota bene gewoon uit een boom komt! Het is ook al vele eeuwen een “verplichte” smaakmaker in talrijke gerechten in Griekenland en daar omliggende landen!

Het officiële EMA rapport beschrijft o.a. uitvoerig het volgende (vertaald uit het Engels en geciteerd):
….- De antibacteriële werking tegen vorming en vermindering van aanwezige tandplak.
– De antibacteriële werking tegen de H. pylori bacterie.

Recente studies (Dabos et al. 2010i;) hebben aangetoond dat CMG verlichting biedt bij brandend maagzuur bij mensen die lijden aan gastro-oesofageale refluxziekte (GERD).
– Een effectieve werking bij verstoringen in het spijsverteringssysteem.
– Een effectieve werking bij de genezing van wondjes en ontstekingen van de huid.
Per saldo krijgt de 100% pure Chios Mastiek 2 indicaties:
– Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt bij milde dyspeptische aandoeningen.
– Traditioneel kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van lichte ontstekingen van de huid en als hulpmiddel bij het genezen van kleine wonden…..

Dit is niet slecht voor een “gratis” natuurproduct!

Chios mastiek als voedingssupplement

Sinds de uitspraken van de EMA is Chios mastiek opeens nog populairder!

Opmerkelijk is dat gemalen Chios mastiek al duizenden(!) jaren gewoon een kruid is voor o.a. Griekse gerechten, maar dat enkele jaren geleden “iemand” op het idee kwam om het voortaan een “voedingssupplement” te noemen.

Gemalen mastiekhars is het hoofdbestanddeel van voedingssupplementen die van veel (steeds meer) merken te koop zijn met “mastiek”, “masticha”, “mastiha”, “mastic” enz. in hun productnaam.

Veelal zijn de pillen, tabletten en poeders niet eens 100% pure Chios mastiek. En vaak is de prijs ook niet echt laag!

Chios mastiek bij WA Products

Bij WA Products kunt u wél 100% pure Chios mastiek kopen. Zowel in de originele vorm, dat zijn de druppels gestolde hars, als tot poeder gemalen. Dit mastiekpoeder is een verplicht ingrediënt voor talrijke oeroude Griekse gerechten, zoals paas- en kerstbrood (Tsoureki).

De stukjes zijn ook al duizenden jaren geliefd als 100% natuurlijke kauwgom om te helpen het gebit en mond schoon te houden. Ook naar de werking van Chios mastiek in de mond bestaan veel onderzoeken. Reeds in 1985 toonde een studie door de Universiteit van Thessaloniki aan dat Chios mastiek zo’n 41,5% van de tandplak bacteriën in de mond kan reduceren (bron, bron, bron).

Het “officiële wetenschappelijke bewijs” laat nog op zich wachten (al eeuwen). Stel je voor dat een simpel (zo goed als gratis) natuurproduct zo maar een hoop chemicaliën (en dure patenten) overbodig maakt. Daar zal niet iedereen blij mee zijn…..

Mastiek stukjes
Webshop Contact