Chiosmastiha

Chiosmastiha

Chiosmastiha is de hars van de mastiekboom uit Chios. Men spelt het ook wel als Chios mastiha, Chios masticha en mastic. Wij waren waarschijnlijk de eerste winkel in Nederland die het “Chios mastiek” is gaan namen.

Persoonlijke verzorgingsproducten met Chiosmastiha

Chiosmastiha

Chiosmastiha (Chios mastiek) is heel veelzijdig. En je kunt er ontzettend veel mee doen. Mits gecombineerd met de juiste stoffen biedt het de perfecte oplossing voor een gladde huid, glanzend haar en sterke tanden. Bij WA Products kunt u van alles vinden voor uw huid, mond en haren.

Veel van onze persoonlijke verzorgingsproducten bevatten natuurlijke bestanddelen, zoals extracten van kruiden en plantaardige oliën. Sommige komen van Chios zelf, zoals mandarijn, munt en kamille. Uiteraard wordt gebruik van foute en verdachte stoffen vermeden. Kleurstoffen en dierlijke bestanddelen zult u bij ons niet aantreffen.

Veelzijdig

Chiosmastiha is 100% plantaardig. Alleen de mastiekbomen in het zuiden van het Griekse eiland Chios produceren een bruikbare hars. Al vroeg (duizenden jaren geleden) ging men de mastiekhars gebruiken. In eerste instantie als kauwgom. De druppeltjes gestolde mastiekhars worden zo zacht als kauwgom door de warmte van de mond.

Al snel ontdekte men dat het bijdroeg aan witte en sterke tanden. Dat was het begin van de enorme veelzijdigheid van Chiosmastiha. Bij ons kunt u de stukjes mastiekhars los kopen, maar ook tot poeder gemalen. Dat poeder is een belangrijk ingrediënt voor de Griekse keuken. Tevens is het goed voor onze spijsvertering.

Wij verkopen diverse lekkernijen met Chiosmastiha, zoals snoepjes, loukoumi (Turks fruit), nougat en zelfs frisdrank. Het komt wellicht “raar” over om naast uitstekende verzorgingsproducten ook snoep te verkopen, maar Chios mastiek is nu eenmaal enorm veelzijdig. En wij zijn een enorme fan van Chios en vooral van dit unieke natuurproduct!

Kortom: kijkt u eens in onze webshop. Wij zijn vrijwel altijd telefonisch bereikbaar en vinden het leuk om meer over deze top producten en Chiosmastiha (of in goed Nederlands: Chiosmastiek) te vertellen.

Webshop Contact