Goedkope Arganolie

Er is veel Arganolie in de handel. Vaak voor erg lage prijzen. De vraag is dus: “waarom zou ik geen goedkope arganolie kopen en meer betalen?”

Het antwoord is eenvoudig. Veel (goedkope) arganolie is helemaal geen 100% zuivere arganolie! Die “speciale aanbieding” bestaat vaak uit een mengsel van diverse soorten olie. De arganolie is dan verdund.
Ook wordt de kop van de pers vaak verwarmd; hierdoor krijg je meer olie uit de noten, maar er komen dan slechte stoffen vrij die juist niet zo goed voor onze huid zijn.

Of de noten worden “met de hand geperst”; dat klinkt heel duur, maar om deze erg harde noten met de hand te kunnen persen worden ze eerst geroosterd, waardoor ze broos worden en dus met de hand geperst kunnen worden. Helaas verandert door de verhitting de textuur en dringt de cosmetische arganolie niet meer goed in de huid. De goedkope arganolie laat dan een vette laag achter en de geur blijft lang hangen.

Geiten en goedkope arganolie

Goedkope arganolie

Over veel van die “speciale aanbiedingen” kunnen we duidelijk zijn. Die foto’s waarop je geiten in een arganboom ziet zitten zijn niet allemaal nep. Geiten zijn dol op argannoten en eten ze met veel plezier. Hun ontlasting bevat complete noten die worden geraapt en geperst! Dat is een veel goedkopere manier dan zélf de noten plukken. Het feit dat je dus altijd wat maagzuur en andere, zeer slechte, stoffen bij die “100% zuivere cosmetische arganolie aanbieding” krijgt wordt uiteraard nooit verteld….

Sommige fabrikanten laten voor hun goedkope cosmetische arganolie de noten een dagje in een plantaardige olie weken, bijvoorbeeld zonnebloemolie. De noten zuigen zich vol met de goedkope olie en worden groter. Als je ze dan gaat persen komt er “opeens” veel meer olie uit. En dat wordt dan ook 100% zuivere arganolie genoemd!

Voor 1 liter koudgeperste arganolie is zo’n 20 uur nodig. En tijd is nu eenmaal geld, waardoor de beste Arganolie nooit goedkoop kan worden aangeboden.

Hoe herken je de goede cosmetische arganolie?

De olie ruikt heel licht, maar duidelijk naar noten, maar die geur vervliegt snel na het aanbrengen. Goedkope arganolie valt snel door de mand als je weinig tot niets ruikt!
Er is maar 1 druppel nodig voor je gezicht, dringt heel snel in en geeft geen vette laag.
De kleur is lichtgeel.

Vermengd

Arganolie als “verrijking” van cosmetische producten is niet eenvoudig. Arganolie laat zich namelijk heel moeilijk mengen met andere (dan olie) stoffen. Er kan niet meer dan een paar procent worden gemengd en dat is feitelijk te weinig om echt effectief te zijn! Daarnaast bevatten veel verzorgingsproducten met arganolie een goedkope soort….

WA Products levert 100% zuivere arganolie van Argan Acounna Agadir. Deze familie met een eigen boomgaard staat bekend om de topkwaliteit van hun arganolie.