Mastiek maagpoeder

Mastiek maagpoeder wordt gebruikt als middel tegen brandend maagzuur en andere maagproblemen. Pure Chios mastiek (mastiha of masticha) wordt al eeuwen gebruikt bij de bestrijding van diverse maagproblemen.
In de medische wereld wordt mastiek ingezet tegen de Helicobacter Pylori bacterie. Deze bacterie kan maagproblemen, maagzweren en zelfs maagkanker* veroorzaken. De bacterie kan succesvol bestreden worden met zuivere mastiek. Hierdoor kunnen (ernstige) problemen, zoals ontstekingen van de maagwand, worden voorkomen.

Mastiek is natuurlijk en heeft geen bijwerkingen. Op internet zijn talrijke (ervarings) verhalen te vinden over de werking van mastiek m.b.t. ons lichaam. Niet alleen als middel bij de genezing van maagzweren en tegen brandend maagzuur, maar ook om een betere darmwerking te verkrijgen. Mastiek kan zelfs helpen bij het verlagen van cholesterol!

Ons Mastiek maagpoeder is 100% puur en zuiver.

Ons maagpoeder is 100% zuivere, gemalen Chios mastiek. Het is niet vermengd met andere (goedkope) stoffen en daardoor 100% natuurlijk. Ook zit het niet in capsules. Daardoor worden allergische reacties voorkomen. Tevens is het innemen daardoor heel eenvoudig.  Een heel kleine hoeveelheid (dagelijks één of een paar gram) is al voldoende. Puur en onvermengd Chios mastiek is de beste manier om als (kruiden) geneesmiddel te gebruiken. Een punt van aandacht is dat het bij hoge temperaturen aan elkaar plakt (mastiek is immers een hars) en beter in de koelkast kan worden bewaard.

Mastiek (maag)poeder

De mastiek maagpoeder wordt geleverd in een goed afsluitbaar bakje. Er zit een lepeltje bij om ongeveer één gram af te kunnen meten. Vanuit de praktijk is gebleken dat elke ochtend, ongeveer 15 tot 20 minuten voor het ontbijt ingenomen, een schepje afdoende werkt. Het kan uiteraard zijn dat soms en/of vaker een kleine hoeveelheid extra nodig blijkt te zijn. Het is een puur natuurlijk product, zonder bijwerkingen. En een “overdosis” is feitelijk niet mogelijk.

De gevaren van de bekende maagzuurremmers

De laatste tijd is duidelijk geworden dat zogenaamde “protonpompremmers“, tegen brandend maagzuur en bij refluxklachten, zoals het veel voorgeschreven Omeprazol (maar ook Lansoprazol, Esomeprazol, Pantoprazol en Rabeprazol) diverse gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. De FDA (Food and Drug Administration) heeft niet zo lang geleden een lijst met waarschuwingen gepubliceerd. Enkele daarvan zijn: magnesium tekort, bacteriële diarree en botbreuken.
Daarnaast stelt de Stichting B12 tekort dat deze protonpompremmers (Omeprazol, Pantazol, Nexium en Losec), maar ook zogenaamde “Histamine-2-receptor-blokkers”, zoals o.a. Cimetidine en Ranitidine, de opname van vitamine B12 verminderen.
Met name op neurologisch en neuro psychiatrisch gebied kunnen de gevolgen onomkeerbaar zijn!

Bakpoeder

Van de overbekende Rennies is het bekend dat ze nierstenen kunnen veroorzaken en als je nierstenen hebt je nooit Rennies mag gebruiken.
Is Natriumbicarbonaat (ook wel zuiveringszout of bakpoeder genoemd) een alternatief? Natriumbicarbonaat “ontzuurt” het lichaam. Het verlaagt de pH van het bloed. Dit kan spierkrampen en hartritmestoornissen veroorzaken. Ook kan het maag- en darmklachten geven, zoals misselijkheid (dat doet het bij ongeveer 50% van de gebruikers), braken en diarree. Deze bijwerkingen worden vooral veroorzaakt door de vorming van koolzuurgas. Langdurig gebruik kan nierstenen en blaasstenen veroorzaken. Bovendien bevat het veel natrium (zout), zelfs in een hogere dosering dan keukenzout.

Mastiek maagpoeder kent al deze ernstige bijwerkingen niet en is daarom een natuurlijk alternatief

Mastiek is ontstekingsremmend en dat is het bij iedere toepassing. In tandpasta en kauwgom remt het ontstekingen in de mond. In onze huidproducten remt het ontstekingen in de huid. Ook in de maag remt mastiek maagpoeder ontstekingen, met name van het maagslijmvlies. Mastiek draagt bij aan de bescherming van de maagwand en verbetert de zuurtegraad van de maag. Zuiver mastiek poeder wordt toegepast bij brandend maagzuur, zure oprispingen, maagwand ontsteking, maagpijn en maagzweren.

Op de website https://mens-en-gezondheid.infonu.nl is een artikel te vinden over de “mastiekboom”. Hierin staat beschreven wat Chios mastiek precies doet met onze maag. Het beschrijft dat mastiek ontsteking werend is voor de maagwand. Het heeft een samentrekkende werking op de maagwand, waardoor deze meer wordt beschermd. Daarnaast verbetert het de zuurtegraad van de maag. Tenslotte gaat het ook in op de werking tegen de Helicobacter Pylori bacterie die bij veel mensen (maar ook vaak bij paarden) voor maagproblemen zorgt.

Webshop Contact


*Bron: Stichting darmgezondheid. Klik hier voor de disclaimer.