Mastiek maagpoeder

Mastiek maagpoeder

Mastiek maagpoeder wordt gebruikt als middel tegen brandend maagzuur en andere maagproblemen. Pure Mastiek wordt al eeuwen gebruikt bij de bestrijding van diverse maagproblemen.
In de medische wereld wordt Mastiek ingezet tegen de Helicobacter Pylori bacterie. Deze bacterie kan maagproblemen en zelfs maagzweren veroorzaken. De bacterie kan succesvol bestreden worden met zuivere Mastiek. Hierdoor kunnen (ernstige) problemen, zoals ontstekingen van de maagwand, worden voorkomen.

Mastiek is natuurlijk en heeft geen bijwerkingen. Op internet zijn talrijke (ervarings) verhalen te vinden over de werking van Mastiek m.b.t. ons lichaam. Niet alleen als middel bij de genezing van maagzweren en tegen brandend maagzuur, maar ook om een betere darmwerking te verkrijgen. Mastiek kan zelfs helpen bij het verlagen van cholesterol!

Ons Mastiek maagpoeder is 100% puur en zuiver.

Daardoor is dit product niet goedkoop. Maar daar staat tegenover dat een heel kleine hoeveelheid (dagelijks één(!) gram) al voldoende is. Een andere aspect is dat het bij hoge temperaturen aan elkaar plakt (Mastiek is immers een hars) en beter in de koelkast kan worden bewaard.

Mastiek maagpoeder

De poeder wordt geleverd in een goed afsluitbaar bakje. Er zit een lepeltje bij om één gram af te kunnen meten. Vanuit de praktijk is gebleken dat elke ochtend, ongeveer 15 tot 20 minuten voor het ontbijt ingenomen, een schepje afdoende werkt. Het kan uiteraard zijn dat soms en/of vaker een kleine hoeveelheid nodig blijkt te zijn. Het is een puur natuurlijk product, zonder bijwerkingen, en een “overdosis” is feitelijk niet mogelijk.

De gevaren van de bekende maagzuurremmers

De laatste tijd is duidelijk geworden dat zogenaamde “protonpompremmers”, tegen brandend maagzuur en bij refluxklachten, zoals het veel voorgeschreven Omeprazol (maar ook Lansoprazol, Esomeprazol, Pantoprazol en Rabeprazol) diverse gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. De FDA (Food and Drug Administration) heeft niet zo lang geleden een lijst met waarschuwingen gepubliceerd. Enkele daarvan zijn: magnesium tekort, bacteriële diarree en botbreuken.
Daarnaast stelt de Stichting B12 tekort dat deze protonpompremmers (Omeprazol, Pantazol, Nexium en Losec), maar ook zogenaamde “Histamine-2-receptor-blokkers”, zoals o.a. Cimetidine en Ranitidine, de opname van vitamine B12 verminderen.
Met name op neurologisch en neuropsychiatrisch gebied kunnen de gevolgen onomkeerbaar zijn!

Van de overbekende Rennies is het bekend dat ze nierstenen kunnen veroorzaken en als je nierstenen hebt je nooit Rennies mag gebruiken.
Is Natriumbicarbonaat (ook wel zuiveringszout of bakpoeder genoemd) een alternatief? Natriumbicarbonaat “ontzuurt” het lichaam. Het verlaagt de pH van het bloed. Dit kan spierkrampen en hartritmestoornissen veroorzaken. Ook kan het maagdarmklachten geven, zoals misselijkheid (dat doet het bij ongeveer 50% van de gebruikers), braken en diarree. Deze bijwerkingen worden vooral veroorzaakt door de vorming van koolzuurgas. Langdurig gebruik kan nierstenen en blaasstenen veroorzaken. Bovendien bevat het veel Natrium (zout), in een hogere dosering dan keukenzout.

Mastiek kent al deze ernstige bijwerkingen niet en is daarom een natuurlijk alternatief.

Mastiek is ontstekingsremmend en dat is het bij iedere toepassing. In tandpasta en kauwgom remt het ontstekingen in de mond, in onze huidproducten remt het ontstekingen in de huid. Ook in de maag remt het ontstekingen, met name van het maagslijmvlies. Mastiek draagt bij aan de bescherming van de maagwand en vermindering van de aanmaak van maagzuur. Zuiver Mastiekpoeder wordt toegepast bij brandend maagzuur, zure oprispingen, maagwandontsteking, maagpijn en maagzweren.

Klik hier voor de disclaimer.