Triclosan

Triclosan

Vanaf medio 2017 is in Amerika Triclosan (en Triclocarban) door de FDA (Food & Drug Administration) niet meer toegestaan in (antibacteriële) zeep. Triclosan is moeilijk afbreekbaar en belast daardoor ons milieu EN verstoort zeer waarschijnlijk onze hormonenhuishouding.

In Europa is de stof sinds vorig jaar verboden in bacterie dodende middelen. Het merkwaardige is dat een afgeleide stof nog steeds in o.a. Colgate tandpasta en in Unicura zepen zit. Dat komt omdat een (andere) Europese wet stelt dat die stof wél gebruikt mag worden in cosmetica! Gelukkig mag er dan maar maximaal 0,3% van dergelijke in zo’n product zitten, maar toch…1

Fabrikanten (zoals die van Dettol) gaan (langzaam) over op andere bacterie dodende stoffen. Helaas is hun alternatief (voor zover bekend) niet giftig voor mensen, maar wél voor o.a. katten!1

Triclosan

Geen Triclosan in onze producten!

In onze Mastiek producten wordt geen Triclosan gebruikt of andere chemische middelen tegen bacteriën. En tóch doodt onze handzeep bacteriën, dankzij de (natuurlijke) mastiek. En bovendien verontreinigt mastiek ons milieu niet!

Overigens bevatten vrijwel al onze producten ook geen propyleenglycol. Dit is ook al zo’n omstreden (maar helaas niet verboden) ingrediënt. Propyleenglycol reinigt en ontvet heel goed, maar droogt daardoor de huid flink uit. Bovendien kan het opgenomen worden in de bloedbaan en eczeem en netelroos veroorzaken. Propyleenglycol wordt veelal gebruik in verf, wasmiddelen, remvloeistof en als antivries….

antivries

1Bron: goedgezond.info