26 Allergenen

26 Allergenen, de bekendste allergenen.

Op deze website vermelden we altijd de ingrediënten van elk product. Soms ziet u ook iets als “26 Allergenen vrij” staan. We hanteren de officiële, internationale benamingen. Deze ingrediëntenlijst heet de “INCI” lijst. In Europa is het verplicht deze lijst bij ieder product te vermelden. Dat mag op de tube, of het flesje, maar mag ook op een bijsluiter of op de verpakking staan. Bovenaan op de INCI-lijst staat het ingrediënt waarvan er het meest in het product zit. Meestal is dat gewoon water.

Die “26 allergenen” zijn de 26 bekendste allergene (geur)stoffen. Omdat het relatief vaak voorkomt dat iemand hierop allergisch reageert, moeten ze ieder apart op de INCI lijst van het product staan.

Ook allergenen in natuurlijke verzorgingsproducten

Ook in natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten zitten vaak allergene (geur)stoffen. Vaak zijn dat deze:
linalool (lavendel geur), limoneen (sinaasappel en citroen geur), citronellol en geraniol. Dat staat meestal onderaan de INCI lijst van het product.

Lijst met 26 allergenen

Een Europese wet schrijft voor dat op de ingrediëntenlijst bepaalde stoffen moeten worden genoemd waarvan bekend is dat deze voor sommige mensen allergisch kunnen zijn. Hierbij gaat het om parfum, ofwel geurstoffen. Tevens gaat het om de gebruikte hoeveelheid daarvan. Bijvoorbeeld minstens 0,01% per allergene stof bij shampoo en 0,001% voor verzorgingsproducten die op de huid blijven zitten, zoals bodylotion.

Dit is de lijst met 26 allergenen, afkomstig van Wikipedia gecombineerd met die van de “Scientific Committee on Consumer Safety” van de EU.

26 Allergenen

De rode zijn het ergst, maar de blauwe wat minder en tenslotte zijn de 2 groene feitelijk 100% natuurlijke stoffen.

Geen van de 26 allergenen in onze mastiek verzorgingsproducten

De mastiek verzorgingsproducten die WA Products levert zijn 26 Allergenen vrij. Dit kunt u terugvinden bij de productomschrijvingen.
Bijvoorbeeld bij de shampoo. Maar ook bij de gezichtscrème.