Natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten

Echte goede natuurlijke verzorgingsproducten vinden is niet eenvoudig. Vaak benadrukken winkels en fabrikanten de aanwezigheid van een paar goede bestanddelen. Hierdoor lijkt het of de producten alleen maar goede stoffen bevatten.

WA Products verkoopt natuurlijke verzorgingsproducten van de Griekse fabrikant Anemos. Reeds tientallen jaren voeren zij hun merken Mastic care, Mastic & herbs en sinds enkele jaren Mastic touch. Anemos gebruikt uitsluitend de hoogste kwaliteit ingrediënten. Dankzij hun kennis van mastiek en hun samenwerking met internationale cosmetica experts maken zij al decennia producten van hoge kwaliteit.

Dankzij de natuurlijke samenstelling zijn alle verzorgingsproducten ook te gebruiken op de (zeer) gevoelige huid. Bovendien bevat geen van de producten een allergene geurstof uit de reeks van 26 meest allergene stoffen.

De samenstelling van onze natuurlijke verzorgingsproducten

De producten van Anemos bestaan tot ruim 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Veelal bevatten ze kruiden of extracten van kruiden en plantaardige oliën. Het kleine beetje “onnatuurlijke” stoffen dient met name om te voorkomen dat de producten snel gaan bederven na opening van de verpakking.

In alle verzorgingsproducten van Anemos vindt u geen van de vaak als “slecht” bestempelde ingrediënten, zoals parabenen, propyleenglycol, minerale olie, SL(E)S, ALS. Ook treft u geen kunstmatige kleur- en geurstoffen aan. Op deze website is bij ieder product een blad “Ingrediënten” aanwezig. Daarin ziet u de exacte samenstelling. Daarbij hanteren wij de INCI-lijst. Deze lijst toont alle bestanddelen in het Engels, in volgorde van hoeveelheid. Zo blijft niets verborgen. Uiteraard staat deze INCI-lijst ook op de verpakking van ieder product.

Een belangrijk ingrediënt is Chios mastiek.
Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. Dit is een boom die overal ter wereld kan groeien, maar alleen in het zuiden van het Griekse eiland Chios (onder Lesbos) een bruikbare hars produceert. Alleen de mastiekhars van Chios heeft een unieke samenstelling. Het wordt namelijk al eeuwen (zelfs millennia) gebruikt voor de huid, mond, haren en zelfs de spijsvertering.

In verzorgingsproducten helpt Chios mastiek bij de bescherming van de huid en het gebit. Het draagt bij aan een zachte en soepele huid, maar ook aan sterke tanden en tandvlees.

Mondverzorging

Mastiek mondverzorging

De producten voor mondverzorging van het merk Mastic & herbs zijn zo natuurlijk mogelijk, tot zo’n 98,4%!

In de tandpasta’s zit geen fluoride en ook geen sulfaten die het tandvlees kunnen uitdrogen. De natuurlijke samenstelling van de drie tandpasta’s, samen met de effectieve werking zorgen voor een uitstekend resultaat. Daarom behoren de tandpasta’s tot de meest verkochte producten bij ons.

De drie soorten tandpasta’s hebben ieder een heel andere textuur alsook een eigen samenstelling. Naast de basis tandpasta met munt is er de versie met een dikke textuur en veel Chios mastiek voor een extra grondige reiniging. De derde is heel zacht en bevat mandarijn. Daardoor is deze geschikt voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees.

Naast de tandpasta’s levert dit merk ook mondwater. Dit mondwater bevat ook geen fluoride, geen alcohol en ook geen andere agressieve chemische stoffen. Speciaal voor tandartsen is dit mondwater ook in flessen met een inhoud van 1 liter te koop.

Gezichtsverzorging

gezichtsverzorging

Een merk van Anemos dat “pas” een jaar of 5 bestaat is Mastic Touch. Het betreft een zeer hoge kwaliteit serie van drie gezichtscrèmes, een zonnebrand crème en een gezichtsreiniger.

De gezichtscrèmes bevatten meer dan 95% bestanddelen van natuurlijke oorsprong. De formules bevatten de meest actuele ingrediënten die dienen om de huid van uw gezicht optimaal te verzorgen. Ook hier is iedere crème apart ontworpen voor een specifiek doel. Zo is er de tamelijk dikke anti-rimpel crème, de verstevigende crème met granaatappel en de 24 uurs hydraterende crème.

De zonnebrand crème (SPF 30) is voor het gezicht en de hals. Het bevat veel natuurlijke ingrediënten om te helpen voorkomen dat uw huid uitdroogt en versneld veroudert door de zon. Er zitten geen nano-metaaldeeltjes in.

De formule van de gezichtsreiniger is een optimale balans tussen grondige reiniging (nodig om sommige make up te kunnen verwijderen) en hydratie van de huid.

Huidverzorging

Natuurlijke huidverzorging

Mastic care is een merk dat al tientallen jaren bestaat. De beide bodylotions en handcrèmes bevatten heel veel kruiden en plantaardige oliën. Deze producten hebben zich in die tijd ruim bewezen. Over de gehele wereld.

Veel mensen hebben na het douchen een trekkend gevoel van hun huid. Men gebruikt dan vocht inbrengende crèmes om de huid weer tot rust te brengen. Meestal veroorzaken agressieve sulfaten dit. Deze reinigen goed, maar kunnen de huid uitdrogen. De douchegels van Mastic & herbs bevatten deze sulfaten niet, maar duurdere alternatieven.

In deze serie voor huidverzorging zit ook een handzeep en een hygiënische handgel. Beide producten moeten om hun werk goed te kunnen doen sterk kunnen reinigen. Daarom worden hier wel een milde sulfaat en alcohol gebruikt. Om uitdroging van de huid te voorkomen bevatten ze stoffen die uw huid weer hydrateren.

De bijenwas crème met Chios mastiek is het nieuwste van de natuurlijke verzorgingsproducten. Het bestaat voor een zeer groot deel uit zuivere bijenwas. Maar in de formule zit tevens Chios mastiek en propolis. Deze crème maakt zelfs de meest ruwe huid weer zacht en heeft een beschermend effect. Dat heeft het ook in de regen en bij kou. De crème dekt de huid af, maar laat deze gewoon ademen.

Haarverzorging

Mastiek natuurlijke haarverzorging

De 5 shampoos, van Mastic & herbs zijn natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar. Iedere shampoo heeft een unieke samenstelling, maar ze bevatten uiteraard wel allemaal Chios mastiek. Ook de shampoos zijn zo natuurlijk mogelijk, tot 97,6%!

Naast deze shampoos kunt u ook kiezen voor een haarconditioner en een haarmasker. De combinatie van deze shampoos met conditioner en ongeveer eens in de week het haarmasker zorgen voor zijdezacht glanzend haar dat tevens mooi gezond oogt.

Zeep

Mastiek natuurlijke zeep kamille en olijfolie

De oude Grieken hadden al door dat Chios mastiek hun huid goed verzorgde. Het is dan ook niet zo gek dat één van de eerste commerciële producten met mastiek stukken zeep waren. Mirovolos en Mastic & herbs leveren 100% natuurlijke zeep. Feitelijk is “zeep” geen goed woord. Deze natuurlijke zeep bevat namelijk geen propyleenglycol. Dat is veelal de voornaamste stof in zeep (en ook een onderdeel van antivries). Deze stof kan de huid uitdrogen. Maar die is niet nodig in de stukken “zeep” van Mirovolos en Mastic & herbs.

Binnen dit laatst genoemde merk vallen 4 stukken zeep die vol met kruiden zitten. Dankzij die pure kruiden bieden deze zepen extra voordelen voor de huid.

Verzorgingssets

Goede gezichtsverzorging

Wij bieden enkele verzorgingssets aan tegen een lagere prijs. Bijvoorbeeld de combinatie van natuurlijke verzorgingsproducten voor uw handen. Of een set met tandpasta en mondwater.
Of de set op de afbeelding, met anti-rimpel crème, zonnebrand crème en de hydraterende gezichtsreiniger.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij leveren alle natuurlijke verzorgingsproducten van Anemos met de volste overtuiging van de kwaliteit en effectiviteit. Bovendien doen we dit mede vanuit onze passie voor het Griekse eiland Chios en haar sympathieke inwoners. Iedere bestelling, groot en klein, krijgt van ons de volle aandacht en wordt zorgvuldig behandeld.

Wij handelen vanuit deze passie en niet om er rijk van te worden, of flink te groeien. Wij doen ook nauwelijks aan marketing. Het grootste deel van onze klanten zijn terugkerende. Belangrijk voor ons is mond-op-mond reclame. Daarom hoeft u niet bang te zijn voor ongevraagde commerciële mailing! Wij werken al bijna 10 jaar op deze manier.

U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen voor €5,95; voor België: €9,-. Alle bestellingen vanaf €50,- worden gratis thuisbezorgd (voor België: €60,-). Minimum bestelbedrag is €7,50. Thuisbezorgen gaat via DHL, maar op verzoek kan dit ook een andere pakketbezorger zijn. Wij brengen de bestellingen doorgaans op maandag, woensdag en vrijdag vóór 12:00 uur naar DHL. Meestal heeft u het dan de (werk)dag daarna in huis.

Voor meer informatie over onze natuurlijke verzorgingsproducten of andere producten kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Onze gegevens vindt u onder “Contact”.