Disclaimer

Mastiek wordt al eeuwen gebruikt als middel tegen tal van kwalen en aandoeningen. In veel gevallen is de werking dusdanig positief dat velen het middel als een beproefd en bewezen geneeskrachtig middel beschouwen.

Echter, mastiek staat niet geregistreerd als medicijn. Dat is wellicht ook moeilijk, want het is een puur natuurlijk product!
Wél heeft de EMA (Het Europees Medicijnen Agentschap) in 2015 Chios Mastiek (Mastiha) als Traditioneel Kruiden Geneesmiddel (HPMC) geregistreerd; klik hier voor het EMA rapport.

Uiteraard bevat Mastiek vele, nota bene bewezen, positieve eigenschappen, maar naar de letter der wet mag het officieel geen geneesmiddel of medicijn worden genoemd.

Op deze website staan geen adviezen van artsen. Ook zijn de teksten niet geschreven vanuit een medische achtergrond. Raadpleeg altijd uw (huis)arts bij twijfel.

Er is veel (wetenschappelijk) onderzoek gedaan naar de kwaliteiten van Mastiek en Mastiek wordt reeds lange tijd in de medische wereld toegepast! Zie het verhaal via deze link.

Allergieën

De persoonlijke verzorgingsproducten van onze leverancier (ANEMOS) zijn van hoge kwaliteit. Ze bevatten ook diverse biologische bestanddelen. De meeste zijn klinisch en/of dermatologisch getest. Veel daarvan zijn internationaal gecertificeerd 100% hypoallergeen en 0% huid irriterend.

Echter, iemand met een specifieke allergie kan ook door een 100% natuurlijk bestanddeel last daarvan krijgen. In de handcrème van ANEMOS zit o.a. avocado olie. Iemand met een allergie voor avocado kan deze handcrème dus wellicht beter niet kiezen. In de plakjes nougat zitten amandelen en soms pinda’s. In de handcrème met ezelinnenmelk zit melk (lactose)….

Bij alle (verzorgings)producten op deze website staan de ingrediënten. Wij hanteren de internationale (Engelse) INCI benamingen. De producten staan, zoals verplicht, in volgorde van aanwezige hoeveelheid. Zo kunt u zelf een afweging maken of het bekeken product voor u bruikbaar is.