Onze merken

Eerst de belangrijkste van onze merken

WA Products richt zich met name op (verzorgings)producten met Chios Mastiek (Grieks: mastiha, masticha; Engels: mastic). Er zijn diverse fabrikanten die werken met mastiek, maar één daarvan springt er wat kwaliteit betreft bovenuit. Dat is de firma Anemos, uit Chios. Anemos is één van de eerste bedrijven die mastiek ging toepassen in diverse verzorgingsproducten. Zij hebben meerdere primeurs op hun naam staan, zoals de eerste tandpasta met mastiek. Anemos gaat met de kwaliteit van hun producten een stapje verder. Zij combineren doorgaans betere (duurdere) en bio bestanddelen met mastiek. Zo maken zij producten die meer natuurlijk zijn en effectiever dan veel andere merken.

Lees HIER een interview met één van de directeuren van Anemos in De Griekse Gids.

Anemos is 100% Chios. Deze firma is trots op Chios en vooral trots op de mastiek. Vanwege deze trots willen ze meer mensen echt goede producten met mastiek bieden. Dat doen ze door de producten betaalbaar te houden.

Deze fabrikant voert meerdere merken, die voor ons allemaal de belangrijkste zijn van onze merken.

Onze merken

Mastic & herbs

Mastic & herbs is een bekend merk in Griekenland, omdat het één van de oudste (eerste) merken is met mastiek. Dit merk biedt producten aan die naast mastiek tevens (bio) stoffen bevatten. Dit laatste kunnen kruiden zijn, of fruit, maar ook olie van bijvoorbeeld sesam of amandelen.

Mastic & herbs levert tandpasta’s. Deze tandpasta’s zijn ongekend goed. Het is de eerste tandpasta met mastiek. Veel andere bedrijven maken deze tandpasta na. Maar de samenstelling van de tandpasta van Mastic & herbs zorgt nog steeds voor de beste tandpasta’s met mastiek. Het mondwater met mastiek was ook een primeur en nog steeds de meest effectieve en meest natuurlijke op de markt.

Ook douche gel, shampoos, conditioner en haarmasker vindt u in dit merk. Allemaal met eerste klas (bio) bestanddelen. Maar in dit merk treft u ook zeep aan. Het bijzondere van deze zeep is dat deze échte kruiden bevat. Dus geen geurstof of kleurstof, of een extract, maar de blaadjes, zaadjes of bloemetjes van kruiden.

Mastic care

Wat voor Mastic & herbs geldt, geldt ook voor Mastic care, want dit behoort ook tot de eerste merken met mastiek. Onder dit merk vallen de bodylotions en handcrème. Dit zijn eerste klas producten met veel plantaardige bestanddelen en vooral veel mastiek.

Mirovolos

Dit is waarschijnlijk het eerste merk natuurlijke zeep met mastiek. Daardoor is het nog steeds heel bekend en geliefd bij de Grieken. Betere zeep voor uw huid zal moeilijk te vinden zijn.

Mastic touch

Dit is een geheel nieuw merk. Anemos heeft de samenwerking gezocht met de meest ervaren onderzoekers en ontwikkelaars op het gebied van cosmetica. Dankzij de kennis van mastiek van Anemos, tezamen met deze top experts konden ze de beste gezichtscrèmes ontwikkelen.

Na langdurige inspanning en uitgebreid onderzoek. Na veel proeven, klinische tests en internationale certificering, is het Anemos helemaal gelukt. Met meer dan 95% natuurlijke ingrediënten en natuurlijke Chios-mastiek zijn de ultieme crèmes ontwikkeld. Dit zijn geen loze woorden, maar bewezen resultaten. De crèmes zijn namelijk getest door gecertificeerde instituten in het buitenland om te bewijzen dat wat ze hebben ontworpen, daadwerkelijk goed en effectief is.

Dermatologische tests werden uitgevoerd op gevoelige huid (dus niet alleen de gemiddelde, gezonde huid) om aan te tonen dat zelfs in deze moeilijke gevallen deze crèmes “met vlag en wimpel” slagen.
Ze werden onderworpen aan hypoallergene tests, ondanks het feit dat ze geen bekende allergenen in hun samenstelling bevatten. Met als officieel resultaat: 0% allergische reacties!

Mastic kids

Ook dit merk is nieuw en biedt kindertandpasta. Deze kindertandpasta bevat alle goede stoffen en eigenschappen van de “gewone” mastiek tandpasta, maar is zachter. Het maakt de tandjes prima schoon, maar gaat er delicaat mee om. Er zijn twee smaken: aardbei en banaan.

Mast

De eerste frisdrank met mastiek heet “Mast“. Dit is een beschermde merknaam. Ook frisdrank (en water) met de smaak van mastiek komt meer en meer op de markt. Mast was dus de eerste. In tegenstelling tot veel andere merken zit in Mast pure Chios mastiek en niet een aroma met mastiek smaak.

Anemos

Anemos maakt meer met mastiek. Ook veel producten die weinig met de verzorging van ons lichaam te maken hebben. Van snoepjes tot nougat. En van sesamrepen tot loukoumi. En zelfs koffie met mastiek. Al deze producten vallen onder het merk Anemos.

Onze merken andere Griekse producten

Naast de superieure verzorgingsproducten met Chios mastiek hebben we gekozen voor een paar aanvullende producten. Ook hier is het voor ons (en u) belangrijk de beste, en meest betrouwbare, merken te kiezen.

Trikorfo

Yannis Vlahos is al meer dan 15 jaar imker. In zijn geboorteplaats, Messini, heeft hij zo’n 500 bijenkasten. Zijn bijen maken heerlijke bloemenhoning van de nectar van (wilde) bloemen, citrus bomen en coniferen. Deze groeien midden in de natuur van Peloponnesos, ver van industrie en uitlaatgassen. Zijn honing is vrij van gif en exclusief bij ons te koop.

Lokris

Lokris maakt olijfolie. En dat doen ze al heel lang. Het is een echt familiebedrijf met eigen olijfbomen. Hun expertise is enorm waardoor ze voor een heel redelijke prijs de beste olijfolie kunnen maken. Met een lage zuurgraad waardoor deze olijfolie gezond is. De kwaliteit is top en constant. Dat laatste is ook heel belangrijk.

Klea

Ook Klea maakt olijfolie. Maar dan wel een heel bijzondere. Een hogere kwaliteit olijfolie is moeilijk te vinden. Om die kwaliteit te onderstrepen zit hun olijfolie in een met de hand gemaakte fles van keramiek. Tezamen is dit een uniek product dat pure klasse uitstraalt.

MiTerra

De olijfolie van MiTerra heeft een zeer lage zuurgraad van minder dan 0,3%. Deze olijfolie is daardoor gezond, maar meestal ook duurder. Wij weten de prijs echter heel schappelijk te houden!

Papaioannou

Papaioannou maakt wijn. In Nemea, Peloponnesos, maken zij uiteraard de typische Nemea wijn. Dankzij veel druiven rassen maken ze nog heel veel andere soorten wijn. Dit wijnhuis bestaat al sinds 1876 en is daarmee één van de oudste in Griekenland. Dankzij hun ervaring valt hun (biologische) wijn vaak in de prijzen.

Petriessa

Petriessa Estate in Evia, maakt heerlijke wijn. De broers van dit wijnhuis maken nog niet zo lang wijn, zo’n 150.000 flessen per jaar. Maar veel wijnkenners waarderen hun wijn inmiddels. Exclusief bij ons verkopen wij van dit wijnhuis een heerlijke rosé; geen waterig, zoet “slobberwijntje”, maar een stevige, frisse rosé-wijn.

Nektar, 1450, Gruppe

Drie Griekse producten van (volgens ons) de lekkerste frappe koffie, biologische bergthee en elektrische (keuken)apparatuur. Gruppe valt een beetje uit de toon in ons assortiment. Wij verkopen van dit Griekse merk alleen de frappe-mixer en de elektrische Griekse koffiepot. En alleen in combinatie met frappe-koffie of Griekse koffie met Chios mastiek.

Acounna

Omdat we regelmatig de vraag kregen of we ook arganolie zouden kunnen leveren hebben we gezocht naar de beste. En die hebben we gevonden. “Argan Acounna Agadir” is wellicht de hoogste kwaliteit arganolie die er is. De fabrikant heeft zijn eigen boomgaard en de hele familie werkt hard om kwaliteit te (blijven) leveren. Het is niet de goedkoopste arganolie, maar behoort wel tot de absolute top!