Tandpasta zonder fluoride

WA Products levert zeer hoge kwaliteit natuurlijke tandpasta zonder fluoride, met pure Chios mastiek (in het Grieks: mastiha, of masticha).
Het gebruik van fluoride in tandpasta is al jaren voer voor discussie. Er zijn heel veel verhalen van vóór- en tegenstanders te vinden. Feit is dat wij zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten aanbieden. En fluoride past daar niet bij.

Natuurlijke tandpasta zonder fluoride

Gelukkig is er een natuurlijk alternatief. Dat alternatief is Chios mastiek.

Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. Deze bomen kunnen overal ter wereld groeien, maar alleen in het zuiden van het Griekse Chios geven ze een bruikbare hars af. Pure, natuurlijke mastiek (mastiha, of masticha) wordt al honderden jaren toegepast voor de verzorging van ons gebit. In de oudheid ontdekte men dat kauwen op de hars zorgde voor sterke witte tanden en een frisse adem. Ook problemen met het tandvlees konden worden opgelost.

De mastiekhars doodt bacteriën op een natuurlijke wijze. Hierdoor bestrijdt het tandplak effectief, zonder gebruik van chemische middelen.

Daar komt bij dat mastiek ook goed voor onze mond is. Het droogt de mond niet uit. Mastiek olie helpt namelijk het benodigde vocht van het tandvlees te behouden. Het verwijdert de dode huidcellen en activeert het mechanisme dat de oude huidcellen vervangt door nieuwe, gezonde cellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mastiek ook op de huid en tandvlees een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Onze tandpasta’s helpen bij gingivitis en kunnen zelfs bij parodontitis helpen. Het bestrijdt aften en voorkomt het ontstaan daarvan. 

Zo natuurlijk mogelijk

In onze tandpasta’s zit dus geen fluoride en ook geen triclosan (en daaraan verwante stoffen) en geen SLS of SLES (sulfaten). SLS zit (helaas) in veel, ook dure, natuurlijke tandpasta’s. Het is goedkoop en lost vuil snel op. SLS kan aften veroorzaken en het lost het tandglazuur op. Ook kan het ontstoken mondslijmvliezen veroorzaken. Uiteraard ontbreken ook parabenen, kunstmatige zoetstoffen, ethyl alcohol en natrium pyrofosfaat (dit laatste is een “verdachte” chemische anti-tandsteen stof die nog voorkomt in sommige, goedkope en dure, tandpasta. Het kan mogelijk gevoelige tanden veroorzaken).

Onze  tandpasta is dus zo natuurlijk mogelijk, namelijk bijna 98%! Dankzij de samenstelling is onze natuurlijke tandpasta zonder fluoride ook geschikt voor homeopathie.

Wij leveren tandpasta van het merk Mastic & herbs, van de fabrikant Anemos, uit Chios. Deze fabrikant heeft meerdere primeurs op zijn naam staan, zoals de eerste tandpasta met Chios mastiek ter wereld! Ook het eerste mondwater met Chios mastiek is door hen op de markt gebracht. Inmiddels zijn er (steeds) meer merken die tandpasta met mastiek aanbieden, maar dit is nog steeds de eerste de beste!

Meerdere soorten tandpasta zonder fluoride

Wij bieden diverse tandpasta’s aan. Alle met Chios mastiek, maar met een andere textuur en met andere actieve (bio) bestanddelen.

De tandpasta met biologische kamille zorgt voor grondige reiniging van uw gebit. Ideaal voor rokers en als u regelmatig koffie of rode wijn drinkt. Deze tandpasta heeft een dikke textuur en reinigt extra goed. Ook is er een tandpasta met biologische mandarijn. Deze is ideaal voor mensen met gevoelige tanden of gevoelig tandvlees. Ook bij snel bloedend tandvlees kan het zijn nut bewijzen. Bovendien helpt het tegen gingivitis. De tandpasta met biologische munt zorgt voor uitstekende reiniging en een frisse adem.

Als aanvulling op de tandpasta’s kunt u tevens kiezen voor ons mondwater. Deze is zonder fluoride, alcohol en chemische stoffen. Dankzij de mastiek olie doodt dit mondwater eventueel resterende bacteriën op moeilijk bereikbare plaatsen.

Tandpasta zonder fluoride

Ook kindertandpasta

Daarnaast hebben wij tevens kindertandpasta. Speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Net zo natuurlijk en effectief als de andere tandpasta’s, maar met de smaak van aardbei of banaan.
Alle tandpasta’s en mondwater zijn geschikt voor homeopathie.

Voor meer informatie over onze tandpasta zonder fluoride of andere producten kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Of stuur ons een mail. Onze gegevens kunt u vinden bij “Contact”.

Webshop Contact