Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke huidverzorging

Een natuurlijke huidverzorging is niet alleen zo natuurlijk mogelijk, maar is geschikt voor iedere huid. De samenstelling is daarbij van groot belang. Niet alleen moeten allergene en irriterende bestanddelen erin ontbreken, maar ook reinigende stoffen die de huid kunnen uitdrogen moeten worden vermeden.

WA Products levert producten voor een natuurlijke huidverzorging van de merken Mastic care en Mastic & herbs. Beide zijn de eerste merken van Anemos, de fabrikant daarvan op het Griekse eiland Chios. Dit is één van de eerste en meest ervaren fabrikanten van persoonlijke verzorgingsproducten met Chios mastiek. Zij hebben de expertise om tot de beste samenstelling te komen voor hun producten.

Natuurlijke huidverzorging met Chios mastiek

De aanwezigheid van Chios mastiek in alle producten voor een natuurlijke huidverzorging maakt deze al vrij uniek. Maar de complete, zo natuurlijk mogelijke, samenstelling maakt ze echt uniek!

Chios mastiek is de hars uit de mastiekboom. Dit is uniek op de wereld en wordt al sinds vele eeuwen gebruikt voor de verzorging van de huid.

De producten voor huidverzorging bevatten zo veel mogelijk bestanddelen van een natuurlijke oorsprong; tot meer dan 94%! Men kiest alleen een niet-natuurlijke stof als het niet anders kan. Bijvoorbeeld om een crème na opening van het potje, de fles, of de tube veel langer dan enkele weken te kunnen bewaren, zonder dat de kwaliteit vermindert.

Bovendien wordt ieder product ontwikkeld met als doel op iedere huid te kunnen gebruiken. Dus ook op de (zeer) gevoelige huid. Het gebruik van allergene stoffen wordt vermeden. Zie het verhaal over de 26 meest voorkomende allergene stoffen.

Bodylotion en handcrème voor een natuurlijke huidverzorging

Het vertrouwde merk Mastic care omvat een handcrème en twee bodylotions. De samenstelling van deze drie lijkt erg op elkaar. De mastiek handcrème is dikker dan de beide mastiek bodylotions (die gezien hun dikte misschien beter bodycrèmes hadden kunnen heten).

Een flink aandeel kruidenextracten en andere plantaardige bestanddelen maken de bodylotions voor een natuurlijke huidverzorging uniek. De “gewone” bodylotion bevat o.a. avocado olie, sesam olie, aloë vera, kamille en calendula. Tevens zit er diverse vitamines in. Samen met de Chios mastiek levert dit een perfecte lotion op voor uw gehele lichaam. Het is bruikbaar als crème voor na het zonnen, maar bijvoorbeeld ook als een aftershave balsem!

De versie met olijfolie is ietsje dunner. Naast Chios mastiek en olijfolie bevat deze bodylotion extracten van rode druiven blad en rozemarijn, maar het bevat ook aloë vera en shea butter. Deze bodylotion is ook iets vetter en mede daardoor ideaal voor mensen met een hele droge huid.

De handcrème is qua samenstelling vrijwel gelijk aan de bodylotion (zonder olijfolie). Ook deze bevat avocado olie, sesam olie, aloë vera, kamille en calendula. Door deze unieke formule en de Chios mastiek draagt deze crème bij aan verzachting van de meest ruwe en droge huid.

Douchegel

Een douchegel moet vooral reinigen. En zeker niet de huid uitdrogen! Dit laatste is bij heel veel merken een punt.
Vaak bevat douchegel sulfaten als Sodium Laureth Sulphate, of (het heel goedkope) Sodium Lauryl Sulphate. Deze stoffen reinigen uitstekend, maar heel veel mensen ervaren na het douchen of baden een trekkend gevoel van hun huid. Men smeert na het douchen of baden dan veel hydraterende lotion of crème, om weer een ontspannen huid te krijgen.

Dit hoeft dus niet. De douchegel van Mastic & herbs in de serie voor natuurlijke huidverzorging bevat deze stoffen niet, maar alternatieve (duurdere), die geen “bij effecten” hebben!

Wij leveren een mastiek douchegel die groene thee, panthenol, rode druivenblad-extract en olijfolie bevat. Deze ruikt heerlijk naar groene thee.

De andere mastiek douchegel bevat o.a. olijfolie, panthenol en lelie. Dit laatste zorgt voor een “zoetige, verleidelijke” geur.

Reinigende handgel en handzeep

Naast de bovenstaande producten voor een natuurlijke huidverzorging maakt Anemos twee producten met het voornaamste doel vooral goed te reinigen.

Zowel de handzeep als de handgel reinigen uitstekend, maar bevatten bestanddelen die uitdroging van de hand helpen voorkomen. Zeker handgel met 70% alcohol (nodig voor echt goede reiniging) kan flink uitdrogen. Maar de toegevoegde propolis en glycerine zorgen voor afdoende hydratatie.

Iets vergelijkbaars geldt voor de handzeep. Dit is één van de weinige producten met Sodium Laureth Sulphate. Daardoor worden uw handen echt goed schoon. Hierin zit tevens panthenol en aloë vera tegen uitdroging van uw handen.

Bijenwas crème

Mastiek bijenwas creme

Het nieuwste product binnen de natuurlijke huidverzorging is een superieure crème met bijenwas. Deze crème kan voor het gehele lichaam worden gebruikt. De samenstelling is uniek. Naast de Chios mastiek bevat het (heel veel) bijenwas en propolis. Deze crème maakt zelfs de meest droge huid weer zacht. Bijenwas beschermt de huid, maar laat deze wel ademen.