Griekse artikelen

Typisch Griekse artikelen en producten

Bij WA Products® kunt u steeds meer Griekse artikelen vinden; Authentieke, typisch Griekse producten.

In 2015 waren wij de eerste met een breed assortiment verzorgingsproducten met echte mastiek uit het Griekse Chios. Maar al snel vulden wij dit aan met diverse Griekse lekkernijen, óók met Chios mastiek.

Sinds enkele jaren leveren wij ook andere mooie Griekse producten, zoals (natuurlijke) wijn, honing, olijfolie, (natuurlijke) kruiden, bergthee en meer. Ons assortiment zal steeds meer groeien!

Ons uitgangspunt is dat de Griekse producten authentiek moeten zijn. En zo puur mogelijk. En bij voorkeur echt natuurlijk. Producten die je kunt eten of drinken, mits deze écht puur typisch Grieks en zo natuurlijk mogelijk zijn.

En producten voor de verzorging van ons lichaam, met het unieke Chios mastiek (ook wel “mastiha”, “mastic”, of “masticha” genoemd).

Omdat wij de bewoners van het Griekse eiland Chios een warm hart toedragen leveren wij ook enkele (unieke) producten uit Chios die je alleen maar kunt neerzetten, of kunt ophangen.

Onze Griekse artikelen in het kort

Griekse artikelen voor de verzorging van uw gehele lichaam

Mastiek anti-rimpel gezichtscrème

WA Products® verkoopt de hoge kwaliteit persoonlijke verzorgingsproducten met pure Chios mastiek.

Dit is een hele reeks producten die zo natuurlijk mogelijk zijn en zich ruim hebben bewezen over de hele wereld.

Wij betrekken deze producten van Anemos. Deze firma, uiteraard op Chios, heeft tal van primeurs op zijn naam staan, waaronder de eerste zeep en tandpasta met pure Chios mastiek.

Zij maken de meest natuurlijke producten met mastiek en vermijden het gebruik van verdachte (chemische) stoffen. Bovendien hanteren zij eerlijke prijzen; en wij dus ook.

Hun merken, Mastic care, Mastic & herbs en Mirovolos bestaan al tientallen jaren en zijn overal ter wereld te koop. De kwaliteit is ruim bewezen.

Wij leveren verzorgingsproducten in de volgende categorieën:

 • Haar – diverse shampoos, conditioner en haarmasker.
 • Huid – diverse crèmes, bodylotions en douchegels.
 • Gezicht – diverse gezichtscrèmes.
 • Hand – diverse handcrèmes en handzeep.
 • Zeep – diverse was tabletten.
 • Mond – diverse tandpasta’s en mondwater.

Pure Chios mastiek (mastiha, of masticha)

Stukjes pure Chios mastiek de echte mastiek tranen 250 gram

100% Pure Chios mastiek is niet alleen goed voor uw huid en haar, maar ook voor uw mond en spijsvertering.
Sinds enkele jaren leveren wij de tot poeder gemalen mastiek-druppels onder de noemer masticha poeder, of mastiek poeder.

Gemalen Chios mastiek is een belangrijke smaakmaker in talloze Griekse gerechten en heeft bovendien ook al heel veel mensen geholpen bij de ondersteuning van hun spijsvertering.

Datzelfde poeder noemt men daarom ook wel “maagpoeder”.

De druppels gestolde mastiekhars (de “tranen”) leveren wij ook. Door hierop te kauwen helpt u uw tanden schoon en sterk te houden en krijgt u een frisse adem.

Pure Chios mastiek is de ultieme 100% natuurlijke kauwgom die bijdraagt aan een sterk gebit en de verbetering van de conditie van het tandvlees.

 • Zuivere en onvermengde mastiek, gemalen tot poeder.
 • Pure mastiek-tranen. De ultieme 100% natuurlijke kauwgom!

Lekkere authentieke Griekse producten met Chios mastiek

Mastiek snoep

Pure Chios mastiek heeft ook een unieke smaak. Daarom leveren wij veel typisch Griekse lekkernijen met mastiek:

 • Loukoumi
 • Nougat
 • Snoepjes
 • Griekse koffie

Typisch Griekse lekkernijen zonder mastiek

Maar wij verkopen ook heerlijke Griekse lekkernijen zonder mastiek. Zoals:

 • Rusk: dat is gerst beschuit en Kretens beschuit.
 • Echte honing, zoals tijmhoning uit Kreta, boshoning van honingdauw, biologische acaciahoning en meer.
 • Gevulde wijnbladeren.
 • Sesam producten, zoals tahin en halva.
 • En met Kerst diverse koekjes en andere deegwaren.

Koffie en thee

Griekse frappe set van koffie en mixer hout

Naast de Griekse koffie met pure Chios mastiek bieden wij u ook typisch en authentieke Griekse producten aan zonder mastiek:

 • Biologische bergthee
 • Griekse Frappé koffie
 • Griekse koffie

Deze producten komen niet allemaal van een Griekse eiland, maar mogen niet ontbreken! De bergthee is van de hoogste kwaliteit en bestaat uit de bloesem van de bergthee-plant.

De oploskoffie van Nektar, om ijskoude Griekse frappé mee te maken vinden wij het lekkerst. Griekse koffie maak je door (gemalen) koffie te koken. Daardoor blijven de goede stoffen in de koffie behouden.

Pure, biologische kruiden uit Chios

Biologische Griekse kruiden

Chios heeft een perfect klimaat voor heel veel planten. Daarom groeien kruidenplanten door ook perfect. Myrovolos Organics kweekt kruiden op een milieu vriendelijke manier.

Daarbij werken zij 100% natuurlijk, dus zonder gif en onnatuurlijke middelen. Bij ons vindt u diverse van deze (gedroogde) kruiden, inclusief Griekse bergthee. Exclusief bij ons!

Honing

Griekse honing

Honing mag niet ontbreken. Immers, honing behoort al duizenden jaren tot de bekendste typisch Griekse producten. Feitelijk is het nog ouder dan wijn en olijfolie.

Onze Griekse honing is échte honing, dus geen suikerstroop. Voor sommige honing verhuist de imker zijn bijen enkele keren per jaar naar bloemrijke omgevingen.

Bovendien ver van drukke wegen en industrie. Daardoor kunnen de bijen een lange tijd van het jaar nectar verzamelen. Onze bloemenhoning bevat nectar van kastanje- en lindebloesem en coniferen.

Maar u kunt bij ons kiezen voor meer soorten honing, zoals tijmhoning of boshoning van honingdauw. Uiteraard leveren wij ook honing met Chios mastiek en biologische honing, bijvoorbeeld acacia honing.

Over bekende typisch Griekse producten gesproken: olijfolie

Griekse olijfolie (EVO)

Een wel heel bekend Grieks artikel: olijfolie. Wist u dat heel veel Italiaanse olijfolie (ook hele dure) grotendeels Griekse olijfolie bevat?

De Griekse olijfolie kan van zeer hoge kwaliteit zijn. Daarbij heeft deze veelal een lage zuurgraad.

U kunt er gewoon mee koken en bakken (tot max. 190 graden), maar ook als (onderdeel van uw) dressing gebruiken.

Wij leveren alleen de hoogste gradatie: extra vergine. Die hoort sowieso al een lage zuurgraad te hebben (<0,8%). Het is trouwens niet nodig om veel geld voor een topklasse olijfolie te betalen.

U kunt ook kiezen voor premium olijfolie in een met de hand gemaakte aardewerk fles van Klea.

 • MiTerra – extra vergine uit Kreta, met een extra lage zuurgraad.
 • MiTerra – extra vergine olijfolie met echte kruiden.
 • MiTerra – biologische extra vergine uit Kreta met een ultra lage zuurgraad van 0,17%!
 • Klea – premium extra vergine in een unieke handgemaakte aardewerk fles.
 • Klea – de premium olijfolie in een voordelig (navul)blik.

Griekse wijn

Griekse wijn

Ook al zo’n bekend typisch Grieks artikel: wijn. En die leveren wij ook! Zowel topkwaliteit (biologische) wijnen uit de Peloponnesos (van bijvoorbeeld de Agiorgitiko druif), maar ook uit midden-Kreta en een heerlijke Retsina Kechribari van Kechris; die in het bekende druppelvormige flesje.

Diverse van deze Griekse wijnen zijn alleen bij ons te koop!

Levertijd, bezorgkosten, betaling en meer

Wij rekenen max. €6,95 bezorgkosten (€10,25 voor België) voor een bestelling. Maar sommige artikelen zijn zo klein dat ze door de brievenbus passen en dan zijn de kosten lager.

Bevat uw bestelling wijn, dan kan bij aflevering een leeftijd controle plaatsvinden.

Bij bestellingen boven de €75,- (België €100,-): rekenen wij géén bezorgkosten. Vrijwel altijd ontvangt u uw bestelling binnen enkele werkdagen. U kunt afrekenen met iDEAL of PayPal, maar ook met de bekendste Belgische methoden.

Uiteraard is deze website beveiligd en voldoen wij ruim aan alle privacy eisen. Wij doen niet aan e-mail marketing. U hoeft dus niet bang te zijn voor ongewenste mail! Frequent terugkerende klanten krijgen van ons extra voordeel!

Daarnaast hebben wij met regelmaat leuke acties. Zo geven wij jaarlijks typische Griekse producten voor Kerstmis weg bij besteding vanaf een bepaald bedrag.

Zoals fraaie Griekse kerstballen. Of andere versiering voor in of rond de kerstboom. Maar rond Kerst hebben wij ook diverse kerstcadeaus en kerstpakketten voor een speciale prijs.

Ook bij bol.com

Koopt u liever bij een grote(re) webshop? Onze Griekse producten voor uw persoonlijke verzorging zijn ook te koop bij Bol.com.

De prijs bij Bol.com lijkt hoger dan op deze site, maar bij Bol.com zijn de bezorgkosten inbegrepen. Wij bieden de producten aan van de merken:

 • Mastic & Herbs
 • Mastic Care
 • Mirovolos
 • en Mastic Touch

Deze typisch en authentieke Griekse producten bieden we aan onder onze firma naam: WA Products®.

Meer over ons en onze Griekse artikelen

Wilt u meer over ons weten, kijk dan bij wie wij zijn. Of kijk even op Facebook. Daarop plaatsen wij regelmatig nieuwtjes en aanbiedingen.

U kunt daar ook de ervaringen met onze Griekse artikelen zien van onze klanten. Belt u ons gerust, of stuur een mailtje, als u vragen heeft.