Andere merken Mastiekproducten

Chios mastiek is populair

De laatste paar jaar wint Chios mastiek aan populariteit. Dankzij een goede internationale marketing van diverse merken vind je op steeds meer plekken producten met Chios mastiek. Het aanbod is enorm, evenals de diversiteit. Van olijfolie tot zonnebrandcrème, van voedingssupplementen tot snoepjes en van jam tot tandpasta. Het zit werkelijk in van alles!

Andere merken mastiekproducten

Veel van ons staan de laatste jaren steeds meer open voor natuurproducten. De hars van de mastiekboom is een 100% natuurproduct. Bovendien is er bewijs dat Chios mastiek tal van gezondheidsvoordelen biedt. Met name de Grieken (uiteraard) benadrukken maar wat graag waarom zij al duizenden(!) jaren de hars gebruiken. Internet staat nu vol over de “wonderen” van Chios mastiek!

Steeds meer merken mastiekproducten en andere toepassingen met mastiek

De mastiekhars is vrijwel gratis uit de mastiekboom te “tappen”. Tevens is het als mastiekolie of -poeder goed te mengen en is er (voorlopig nog) genoeg van. Dus het bovenstaande biedt genoeg input om (veel) geld te verdienen….

Dankzij de “gratis” reclame van de EMA (die stelt dat Chios mastiek daadwerkelijk positieve effecten heeft) schieten de merken met Chios mastiek uit de grond als paddenstoelen. Was mastiek in het recente verleden vooral een kauwgom, of een onderdeel van het fixeermiddel voor olieverf schilderijen en violen, nu, na eeuwen is het helemaal “hot”.

Chios mastiek bij WA Products

Lang vóór die populariteit, toen vrijwel niemand in dit deel van Europa ervan had gehoord (of serieus nam), is WA Products het in Nederland gaan verkopen. In eerste instantie als bestanddeel in tal van verzorgingsproducten. Later als poeder om mee te koken (in veel authentiek Griekse recepten hoort Chios mastiek te zitten). En nog wat later zijn we snoepjes en frisdrank ermee gaan verkopen.

Toen Chios mastiek nog niet zo bekend was waren wij al overtuigd van het positieve ervan. We gingen op Chios op zoek naar een fabrikant met kennis van zaken. We kwamen uit bij Anemos.

Anemos maakt al tientallen jaren verzorgingsproducten met Chios mastiek. Hun merken Masticcare, Mastic&herbs en Mastictouch zijn overal ter wereld te koop en voldoen aan de strengste internationale eisen. De samenstelling van hun producten is van hoge kwaliteit, met veel kruiden en plantaardige oliën en zo weinig mogelijk chemicaliën.

Hun “probleem” is dat de eigenaren weten dan hun merken zich al decennia hebben bewezen en de meeste concurrenten qua kwaliteit (ver) achter zich laten; zeker de nieuwste andere merken met mastiekproducten. Daarbij vinden ze “agressieve” marketing niet hun ding…. Ze geloven in mond-op-mond reclame. Daardoor missen ze de aandacht die ze feitelijk verdienen.

En daarom vinden wij het zelfs een eer hún merken mastiekproducten te verkopen.

Andere merken mastiekproducten

Niet alle merken zijn duidelijk over de samenstelling van hun (verzorgings)producten. Helaas worden vaak alleen enkele goede ingrediënten genoemd. Men verzwijgt veelal de (soms discutabele) onnatuurlijke stoffen.

De enige echte manier om te zien wat de kwaliteit is van dit soort (mastiek)producten is te kijken naar de INCI-lijst. Dit is een overzicht van alle ingrediënten in volgorde van hoeveelheid. Vaak staat “aqua” (water) bovenaan.

De INCI moet Engelstalig zijn. Bovendien moet het op iedere verpakking staan. Maar de INCI ontbreekt vaak op de websites van de verkopers en soms zelfs op de websites van de fabrikanten.

Je zou dus eerst het product in handen moeten hebben om aan de hand van de INCI ALLE ingrediënten te zien.

Een voorbeeld: een merk verkoopt tandpasta waarbij het benadrukt hoe goed Chios mastiek is. Het gaat daarbij dus om Chios mastiek. En dus niet om het gehele product. De INCI-lijst ontbreekt op de website. Thuis zie je dat er bijvoorbeeld propyleenglycol (ingrediënt van antivries) in zit. Of nog erger: Sodium Lauryl Sulphate. Dat is een agressief schoonmaakmiddel waarmee garagevloeren worden behandeld. Het schuimt in ieder geval “lekker”…. Het iets minder agressieve Sodium Laureth Sulphate zit er ook vaak in.
Of natriumbicarbonaat als schuurmiddel in tandpasta. Dat klinkt goed, want bakingsoda staat ook al bekend als een wondermiddel. Maar dit bakzout heeft veel nadelen, vooral bij mensen met gevoelige tanden. Veel tandexperts stellen dat je dit soort tandpasta maar één keer in de twee weken mag gebruiken…

Vandaar ons advies: kijk vóór aanschaf vooral naar de INCI-lijst en het percentage natuurlijke bestanddelen. Besteed even wat tijd om de ingrediënt te googelen. Overigens, soms zie je angstaanjagende namen in de lijst en dan blijkt het een stukje van een plant te zijn en is er dus geen reden tot paniek.

Ook bij onze producten is het mogelijk dat het een ingrediënt bevat waar iemand niet goed tegen kan. Zo hebben wij een klant die allergisch is voor avocado-olie. Dus onze mastiek handcrème is voor haar niet geschikt. Maar dankzij de INCI zou je van te voren e.e.a. kunnen controleren. Dan moet die lijst dus niet verborgen zijn.

Lees ook ons verhaal over de 26 meest bekende allergenen.

Webshop