Andere merken Mastiekproducten

Andere merken Mastiekproducten

Uiteraard zijn er andere merken Mastiekproducten. Sommige zijn prima en heel goed vergelijkbaar met die van ons (onze leverancier is de fabrikant Anemos, uit Chios).

Helaas zijn er ook merken die om marketing redenen “Mastiek” (of Mastiha, Masticha) als ingrediënt noemen. De producten van deze merken vallen relatief eenvoudig door de mand als de INCI-lijst (de lijst met ingrediënten achterop de verpakking) nader wordt bekeken. De INCI-lijst moet (wettelijk verplicht) in volgorde van hoeveelheid alle ingrediënten tonen.

Als Mastiek (INCI naam: pistacia-lentiscus) vrijwel onderaan staat, op de 2e of 3e plaats boven de onderste in de lijst, dan is de hoeveelheid zo minimaal dat je je kunt afvragen of het enig effect heeft.

Ook SLS (Sodium Lauryl Sulphate) en SLES (Sodium Laureth Sulphate) worden nog wel eens gebruikt in “natuurlijke mastiekproducten” van andere fabrikanten dan Anemos; zelfs in “volledig natuurlijke tandpasta”! SLS en SLES zijn (goedkope) sulfaten die lekker schuimen en goed schoonmaken. SLS is één van de meest irriterende stoffen en veel mensen kunnen niet tegen SLES, waardoor ze juist een droge huid krijgen.

Overigens zijn er ook webwinkels c.q. leveranciers/fabrikanten die beweren dat alle producten vrij zijn van bijvoorbeeld “Propyleenglycol” (antivries), maar kijk je op de INCI-lijst van diverse van hun producten, dan staat dat ingrediënt er wel degelijk tussen – en niet eens altijd onderaan de ingrediënten lijst!

Propyleenglycol (E1520) is een oplosmiddel dat ook bekend is onder naam “antivries”! Bij proefdieren heeft dit bloedaandoeningen veroorzaakt. Het is merkwaardig genoeg (nog) niet verboden in onze levensmiddelen (zit soms ook in margarine!!) en cosmetica.

Kijk ook uit met “natuurlijke zeep”. Ze zien er heel mooi uit en ruiken heerlijk, maar vaak zitten ze vol sulfaten! Deze drogen de huid uit.

Op veel van onze producten staat het percentage natuurlijke ingrediënten. Onze gezichtscrèmes zijn voor minstens 95% natuurlijk en de shampoos en tandpasta’s scoren zelfs nóg hoger! Onze leverancier is Anemos. Anemos levert de meest natuurlijke verzorgingsproducten met Mastiek (Mastiha)! Laat u niet foppen door mooie (dure) flesjes en andere verpakkingen. Duurder is niet per definitie beter. Anemos heeft gekozen voor bescheiden flesjes en potjes. Zo wordt de prijs realistisch gehouden.

WA Products houdt de prijs laag. Zelfs op het Griekse eiland Chios, de oorsprong van de Mastiek (Mastiha) zijn de prijzen gelijk of niet veel lager.