Arganolie

Cosmetische Arganolie

“Het Marokkaanse Goud”

Arganolie heeft een weldadige invloed. Het voedt en hydrateert, verzacht en stimuleert.
Een droge huid, schilfers, kloven, schrale babybilletjes, striae, pluizig of dof haar, gesprongen lippen, eczeem, zonnebrand, doffe nagels? Arganolie is de oplossing! De cosmetische olie laat geen kleffe laag op de huid achter en wordt heel snel opgenomen.

In toenemende mate blijken de beauty- en gezondheidseffecten van arganolie frappante resultaten op te leveren. Geen wonder dat het ‘Marokkaanse goud’ een steeds gewilder product wordt. Het is aangetoond dat zelfs artritisklachten ten gevolge van verstijfde en pijnlijke gewrichten sterk worden verlicht. Dat gebeurt dankzij de onverzadigde vetzuren in arganolie. Tevens toonde een researchproject aan dat arganolie de vorming bevordert van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer die artritisklachten vermindert. De olie wordt op geneeskundig vlak als uiterst waardevol beschouwd, omdat het voor 80% uit onverzadigde vetzuren bestaat.

Antioxidanten

Daarnaast bevat het antioxidanten en talrijke bestanddelen met een geneeskundige werking.
In de olie zijn aanzienlijke hoeveelheden tocoferol gevonden (620 milligram per liter).
Bovendien werden quercetine en myricetine ontdekt. Wetenschappers merken bovendien meer en meer de stereolen van de olie op, vooral schottenol en spinasterol, omdat ze in een unieke combinatie in deze olie aanwezig zijn.

WA Products levert de beste, 100% pure, arganolie die te koop is. Van Acounna Agadir. Deze olie wordt door de Marokkaanse familie Acounna (met een eigen boomgaard van 4000 arganbomen) geproduceerd.

De kenmerken van de beste arganolie

De beste olie bevat geen enkele toevoeging en is niet vermengd met water.
De geur is zacht en ruikt licht naar noten. Als een druppel olie op de huid na enkele minuten nog steeds ruikt dan is de olie niet 100% puur. De geur dient binnen enkele minuten geheel te verdwijnen.
Daarnaast is de olie niet kleverig of waterig en voelt zacht aan.
De kleur moet diep goudgeel zijn. Is de kleur lichter, dan is de olie vermengd met water.
Omdat het een natuurproduct betreft mag er wat bezinksel in de fles aanwezig zijn. Dit is geen enkel probleem.
De argannoten zijn koudgeperst en worden niet verwarmd voor het persen.

Arganolie

Voor meer informatie over onze Arganolie of andere producten kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Of laat uw gegevens achter via het contactformulier, wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Webshop Contact