Kindertandpasta

Nu is er ook kindertandpasta met pure Chios mastiek. Op basis van de bestaande mastiek tandpasta’s is er deze speciale tandpasta voor kinderen, vanaf 2 jaar.

Zonder fluoride en andere schadelijke chemicaliën

Chios mastiek is de hars van de mastiekboom. Lees wat mastiek feitelijk is. Deze bomen kunnen overal ter wereld groeien, maar alleen in het zuiden van het Griekse Chios geven ze een bruikbare hars af. Pure, natuurlijke mastiek (mastiha, of masticha) wordt al honderden jaren toegepast voor de verzorging van ons gebit. In de oudheid ontdekte men dat kauwen op de hars zorgde voor sterke witte tanden en een frisse adem. Ook problemen met het tandvlees konden worden opgelost.

De mastiekhars doodt bacteriën op een natuurlijke wijze. Hierdoor bestrijdt het tandplak effectief, zonder gebruik van chemische middelen. Dat doet het ook in onze kindertandpasta. Lees meer over de eigenschappen en toepassingen van mastiek.

Daar komt bij dat mastiek ook goed voor onze mond is. Het droogt de mond niet uit. Mastiek olie helpt namelijk het benodigde vocht van het tandvlees te behouden. Het verwijdert de dode huidcellen en activeert het mechanisme dat de oude huidcellen vervangt door nieuwe, gezonde cellen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mastiek ook op de huid en tandvlees een sterke antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Onze tandpasta’s (ook de kindertandpasta) helpen bij gingivitis en kunnen zelfs bij parodontitis helpen. Het bestrijdt aften en voorkomt het ontstaan daarvan.

Zo natuurlijk mogelijke kindertandpasta

In onze tandpasta’s zit dus geen fluoride en ook geen triclosan (en daaraan verwante stoffen) en geen SLS of SLES (sulfaten). SLS zit (helaas) in veel, ook dure, natuurlijke tandpasta’s. Het is goedkoop en lost vuil snel op. SLS kan aften veroorzaken en het lost het tandglazuur op. Ook kan het ontstoken mondslijmvliezen veroorzaken. Uiteraard ontbreken ook parabenen, ethyl alcohol en natrium pyrofosfaat (dit laatste is een “verdachte” chemische anti-tandsteen stof die nog voorkomt in sommige, goedkope en dure, tandpasta. Het kan mogelijk gevoelige tanden veroorzaken).

Wij leveren kindertandpasta van het merk Mastic & herbs, van de fabrikant Anemos. Deze fabrikant heeft meerdere primeurs op zijn naam staan, zoals de eerste tandpasta met Chios mastiek ter wereld! Ook het eerste mondwater met Chios mastiek is door hen op de markt gebracht. Inmiddels zijn er (steeds) meer merken die tandpasta met mastiek aanbieden, maar dit is nog steeds de eerste de beste!

Twee smaken kindertandpasta

Kindertandpasta aardbei
Kindertandpasta banaan

Sinds kort bieden we dus kindertandpasta aan. Net zo natuurlijk en effectief als de andere tandpasta’s, maar met de smaak van aardbei of banaan. Ze bevatten voor 98,2% natuurlijke grondstoffen. Ook deze kindertandpasta’s zijn geschikt voor homeopathie.

Wij staan u graag te woord

Voor meer informatie over onze tandpasta zonder fluoride of andere producten kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Of stuur ons een mail. Onze gegevens kunt u vinden bij “Contact”.

Webshop Contact