Griekse kerstkoekjes

Griekse kerstkoekjes

Rond Kerstmis is het in Griekenland gebruikelijk om te genieten van overheerlijke typisch Griekse kerstkoekjes. Deze kerstkoekjes zijn er in twee soorten. Allereerst de koekjes met honing en walnoten, soms ook in een jasje van chocolade. Daarnaast de boterkoekjes, met amandelen. Het is eenvoudig om ze te maken. In Griekenland kun je ze bij iedere bakker en supermarkt kopen. Maar de lekkerste Griekse kerstkoekjes komen van ervaren banketbakkers. Deze hebben vaak een paar traditionele “geheimen” om ze echt heel lekker te maken.

Wij hebben gekozen voor de zeer ervaren banketbakker Biscotti Tsoungari in Thessaloniki. Deze maakt de Griekse kerstkoekjes volgens oude recepten. Daarbij gebruikt men alleen zeer goede ingrediënten. Bovendien werken ze strikt volgens strenge hygiënische regels. Hun producten gaan de hele wereld over. Dus dat zegt veel over de smaak en kwaliteit. Daarom zijn ze ook goed verpakt.

Honingkoekjes walnoten

U kunt bij ons kiezen uit 3 soorten Griekse kerstkoekjes. Allereerst de Griekse honingkoekjes (melomakarona), met en zonder chocolade jasje. En de Griekse boterkoekjes (kourabiedes), met amandelen.

Maar we hebben naast de Griekse kerstkoekjes ook nog een andere Griekse lekkernij van deze bakker ingekocht. Een Griekse brioche (tsoureki), met chocolade. Dat is een kruising tussen een cake en wit melkbrood met een dikke laag chocolade. Binnen in zit hazelnoot crème. Maar wat wij vooral leuk vinden is dat er ook mastiek in zit. Evenals vanille. Voor ons is dit een goed alternatief voor een kerststol, omdat wij die vaak te zwaar vinden.

Griekse brioche

Kortom, de Griekse kerstkoekjes van Tsoungari zijn misschien wel de lekkerste. Kwaliteit kost natuurlijk geld, maar we houden de prijs heel acceptabel.