Honing uit Griekenland

Ons aanbod is weer wat ruimer. Wij leveren bijzondere honing uit Griekenland.

Vandaag de dag kun je overal honing kopen. Zelfs bij souvenirwinkels en uiteraard bij iedere supermarkt. Dus wat maakt onze honing dan zo bijzonder?

Honing uit Griekenland

Trikorfo, bloemenhoning

Het specifieke van de honing van Trikorfo is dat deze uit de mooie natuur van Griekenland komt. Ver weg van industrie en druk autoverkeer. Maar het meest bijzondere is dat de imker zijn bijen families een paar keer per jaar verplaatst.

De imker heeft vele jaren ervaring en komt uit Peloponnesos. Daar begint de reis van zijn bijen. In de ongerepte bossen in de heuvels van Messini verzamelen ze in het voorjaar hun nectar. Aan het begin van de zomer verhuizen de bijen naar hogere gebieden in Arcadië. Ook daar groeien voor de bijen heerlijke planten. Als de zomer bijna voorbij is gaan ze nog hoger. Naar de bergketens van Pindos of zelfs Evia. Uiteindelijk overwinteren ze weer thuis, in Messini.

Hierdoor ontstaat een zuivere bloemenhoning. Niet zo zoet, maar overheerlijk. Niet voor niets gebruiken diverse (goede) restaurants deze honing in hun gerechten.

De honing is voornamelijk te koop in Griekenland en beperkt in met name Frankrijk. In Nederland is deze exclusief bij ons te koop. En daar zijn we trots op. Deze heerlijke honing uit Griekenland vindt u hier in onze shop.

MiTerra, tijmhoning

MiTerra zit op Kreta. Daar maken heerlijke tijmhoning. Deze tijmhoning van MiTerra bevat naast tijm ook pijnboom en aromatische kruiden.
Dit is een honing met een bijzonder sterk aroma en een hoge voedingswaarde.

De bijen verzamelen hun nectar van het oneindige bloemenpalet van Sitia land in Kreta, Griekenland. Een natuurlijk product van lokale biodiversiteit, vol van smaak dat de levenslange kunst van Kretaanse “bijencultuur” behoudt.

Anthima, boshoning van honingdauw

De basis voor deze Griekse boshoning is honingdauw. In het Grieks heet deze boshoning Meli Dasous (Melitoma). De basis is honingdauw die bijen verzamelen tijdens de zomerdagen in de bergen en bossen van Chalkidiki. Het heeft een licht zoete en aangename smaak met een zacht en uniek aroma. Het is perfect te combineren met ontbijt, witte of gele kazen, dressing en veel meer.

Honingdauw is een heldere nectar-achtige vloeistof die wordt afgegeven door veel soorten blad- en schildluizen en witte vliegen. Deze zuigen plantensappen op, maar verbruiken niet alle suikers. Daarna geven ze deze sappen in vloeibare vorm af. Vervolgens maken bijen er honing van.

De producent van deze heerlijke voedzame Griekse boshoning van honingdauw is Anthima, uit Thessaloniki.

Anthima, boshoning met Chios mastiek

Deze honing is licht zoet met de duidelijk smaak van Chios mastiek. Maar de mastiek overheerst niet. Het is perfect te combineren met ontbijt, witte of gele kazen, dressing en veel meer.

Papadopoulos, biologische honing van wilde bloemen en coniferen

De wilde bloemen en coniferen honing van Papadopoulos (Beekeeper family) is uniek. Deze honing bevat namelijk nectar van wilde bloemen en tevens coniferen. Bovendien is deze biologisch! De honing bezit de smaken en aroma’s van de bergen van Kastoria en Halkidiki.

De bijen en hun korven blijven niet op één plaats. Ze verhuizen gedurende de seizoenen.

In het vroege voorjaar gaan de bijenkolonies naar verschillende delen van Noord-Griekenland. Ze volgen dan de bloei van de wilde bloemen.
Ze komen terecht in de bergen van Kastoria.

Op een hoogte van 650 meter waar de bijen nectar verzamelen van verschillende soorten wilde bloemen. Denk daarbij aan acacia, wilde klaver, linde, bergthee, wilde tijm en nog veel meer.

De reis gaat verder met het vervoeren van de bijenkorven vol met nectar naar de bergen van Halkidiki. Hier kan men aan het einde van de zomer de honing van bloemen en coniferen oogsten.

Honing (niet alleen uit Griekenland) is heerlijk!

Honing bevat heel veel goede stoffen. Het heeft een grote voedingswaarde en bevat bovendien minder calorieën dan suiker. Het is dan ook een goede vervanger voor suiker.

Honing komt al duizenden jaren uit Griekenland. Wellicht zelfs nog eerder dan wijn en olijfolie! Er zijn meerdere streken, zoals Kreta, waar ook heerlijke honing vandaan komt. De samenstelling en dus ook de smaak is helemaal afhankelijk van de planten die de nectar leveren. Onze bloemenhoning bevat nectar van diverse (wilde)bloemen, citrus bomen en coniferen. Daardoor is deze Griekse honing uniek in smaak en bovendien 100% natuurlijk.

Andere stoffen die bijen aanmaken zijn bijenwas en propolis. Dit vindt u in onze natuurlijke bijenwas crème met pure Chios mastiek.