Geplaatst op Geef een reactie

Wijn uit Griekenland

Als aanvulling op ons groeiende aanbod leveren wij heerlijke wijn uit Griekenland.

Wijn uit Griekenland

Er komt heel veel wijn uit Griekenland. Maar (nog) niet iedereen weet dat er meer is dan alleen de harswijn, Retsina. Of de zoete Samos wijn.
De Grieken maken al duizenden jaren wijn. Het klimaat en de grond zijn helemaal perfect voor veel druiven rassen. En dat zijn er heel wat. Naast tientallen typisch Griekse druiven rassen hebben ook de bekende Franse en Italiaanse druiven het prima naar hun zin in Griekenland. Steeds vaker wint wijn uit Griekenland internationale prijzen.

Wij willen echte Griekse wijnen aanbieden. Dus wijn waarin in ieder geval typisch Griekse druiven zitten. Uiteraard moet de wijn lekker zijn (in ieder geval naar onze smaak). Daarnaast moet de wijn biologisch zijn om goed aan te sluiten op onze andere natuurlijke producten. Tenslotte moet het wijnhuis bewezen goede en hoge kwaliteit bieden.

Papaioannou uit Peloponnesos.

Papaioannou is een wijnhuis dat voldoet aan al onze eisen. Dit wijnhuis, een echt familie bedrijf, bestaat al sinds 1876. De wijn is gegarandeerd biologisch en van hoge kwaliteit. Veel van hun wijn heeft internationale prijzen gewonnen!

Papaioannou Roditis Sauvignon

We beginnen met een witte en een rode wijn. De witte bevat de Griekse Roditis én de bekende “Franse” Sauvignon Blanc druiven. Beide druiven zorgen voor een perfecte balans in deze droge en frisse witte wijn. Dus fruitig, maar niet té, en droog, maar toch soepel. De rode is voor 100% van de Agiorgitiko, de “Saint George” druif gemaakt. Dit is voor velen een bekende druif, omdat daar de Nemea wijn van wordt gemaakt. Papaioannou heeft wijngaarden in deze Nemea streek, vandaar. De rode wijn kenmerkt zich door de intense smaak van moerbei en kersen. Mede door de fluweel zachte taninnes is dit een breed toepasbare en soepele rode wijn.

Papaioannou Agiorgitiko

Extra lage prijs voor deze wijn uit Griekenland

Deze fantastische wijn uit Griekenland bieden wij voorlopig met extra veel korting aan. Bovendien krijgt u bovenop de flinke korting nog eens 10% extra als u minstens 4 flessen per soort koopt.

Webshop Contact

Geef een reactie