Wijn uit Griekenland

Als aanvulling op ons groeiende aanbod leveren wij heerlijke wijn uit Griekenland.

Wijn uit Griekenland

Er komt heel veel wijn uit Griekenland. Maar (nog) niet iedereen weet dat er meer is dan alleen de harswijn, Retsina. Of de zoete Samos wijn.
De Grieken maken al duizenden jaren wijn. Het klimaat en de grond zijn helemaal perfect voor veel druiven rassen. En dat zijn er heel wat. Naast tientallen typisch Griekse druiven rassen hebben ook de bekende Franse en Italiaanse druiven het prima naar hun zin in Griekenland. Steeds vaker wint wijn uit Griekenland internationale prijzen.

Wij willen echte Griekse wijnen aanbieden. Dus wijn waarin in ieder geval typisch Griekse druiven zitten. Uiteraard moet de wijn lekker zijn (in ieder geval naar onze smaak). Daarnaast moet de wijn zo natuurlijk mogelijk zijn om goed aan te sluiten op onze andere natuurlijke producten. Tenslotte moet het wijnhuis bewezen goede en hoge kwaliteit bieden.

Wijn van Papaioannou uit Peloponnesos

Papaioannou is een wijnhuis dat voldoet aan al onze eisen. Dit wijnhuis, een echt familie bedrijf, bestaat al sinds 1876. De wijn is gegarandeerd van hoge kwaliteit. Veel van hun wijn heeft (heel veel) internationale prijzen gewonnen en dus niet alleen in Griekenland!

We beginnen met enkele rode en witte wijnen. Papaioannou heeft wijngaarden in de Nemea streek, in de Peloponnesos. Ze maken dan ook de échte Nemea wijn. Karaktervolle wijnen die de concurrentie aankunnen met de beste Franse en Italiaanse wijnen. Wij leveren rode wijnen met meer dan tien awards. Maar ook heerlijke wijn voor een lagere prijs dan die top wijnen.

Estate Papaioannou Nemea

De witte wijnen zijn stuk voor stuk bijzonder. Dat zelfs witte wijn met perfect resultaat in eiken vaten kan rijpen blijkt wel bij de Fume Chardonnay. Een veel gebruikte druif die daardoor voor een unieke witte wijn zorgt, vol warm karakter en toch het frisse van dit druivenras. Dat kan alleen een wijnhuis met ontzettend veel ervaring als Papaioannou.

Fume Papaioannou Chardonnay

Wijn van Petriessa uit Evia

Ook uit Evia (of zoals de Grieken het één na grootste eiland noemen: Euboea) komt veel zeer goede wijn. De meesten kennen de Retsina, die zijn oorsprong heeft in Evia. Maar er is veel veranderd. Een nog niet zo heel bekend wijnhuis is Petriessa. De twee broers van dit wijnhuis produceren ongeveer 150.000 flessen wijn per jaar. Zowel rood, wit als rosé. Wij verkopen hun rosé wijn, omdat wij dit een perfecte rosé vinden. Wij zijn de enige in Nederland en België die deze rosé wijn van Petriessa aanbieden en daardoor kunnen wij de prijs laag houden.

Petriessa Makri Lithari rose

Extra lage prijs voor deze wijn uit Griekenland (tijdelijk)

Deze fantastische wijnen uit Griekenland bieden wij voorlopig met extra veel korting aan. Bovendien krijgt u bovenop de flinke korting op sommige soorten nog eens 10% extra als u minstens 4 flessen per soort koopt.